• תורה, מחשבה ומוסר
  • הפצת יהדות

העברת שיעור לדתיים וחילונים

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ז אב תשס"ו
שאלה
אני בחור בן 18 וחצי, ולומד במכינה. בתקופה האחרונה אני לומד עם מדריכים/ות מבני עקיבא, אני הוא שמעביר את ה"שיעור". נוצרה סיטואציה ולשמחתנו בקרוב יצטרפו חילונים לשיעור הזה. איך אני מתמודד עם זה באופן הכי יעיל, שאני לא אהיה "זול" מדי ולא אדיש מדי? האם לדבר על אמונה או להמשיך כרגיל (עין אי"ה למשל..), האם להעלות דיונים על אלוקים או ללמוד על תפילה, ובכלל האם לשנות את השיעור בגלל שהם חילונים או לא? אני מאוד רוצה לנצל את ההזדמנות הזו ולא לגרום לזה להיות משהו חד פעמי, אשמח מאוד לקבל הדרכה כללית וגם קצת פרקטיקה..
תשובה
אני לא מומחה בלימוד תורה למי שאינו ירא שמים. אולם מסברה אני חושב שניתן להמשיך ללמד ברמה מתוך עין איה. בכל אופן תחפש דברים שנוגעים לחיים. [לאו דווקא להעלות דיונים על אלוקים]. העיקר להראות את הטוב המידות והמשמעות העמוקה שהאמונה יכולה לתת לחיים.