• גדולי ישראל ורבנים

רבי אלעזר אבוחצירא

הרב דוד חי הכהן

ו אלול תשס"ו
שאלה
אני מתייעץ עם הרב אלעזר אבוחצירא מבאר שבע, הוא מקבל ליד ביתו כאשר כותבים לו מכתב ומקפלים בתוכו שטר של כסף. ורציתי לשאול מה היחס אליו, והאם להמשיך ולהתייעץ איתו?
תשובה
כיון שידוע שיש לרב אלעזר מוסדות תורה שהוא מחזיק בהם, יש להניח שאין מטרת הכסף לצרכים אישיים. בפרט שהרב מיוחס למשפחת גדולים ואיננו בעל תשובה שמקרוב עלה לגדולה ואולי נגוע בחולשות אישיות. אמנם לא נראה לי הדרך שבה דורשים תשלום עבור עזרה ולא משאירים את ההחלטה ביד הנזקק. ודאי שיש בזה טעם לא טוב. אף על פי כן אני מיעץ להמשיך להתיעץ אם נראה שהעיצות טובות, כמו שמתייעצים עם רופא וגם לו משלמים. ----- הערת המערכת: קיבלנו תגובות גולשים הטוענים כי אין צורך לשלם כסף על מנת להתייעץ עם רבי אלעזר, ושכבוד הרב אינו מבקש זאת.