• תרומות ומעשרות - כללי

מעשרות לפח האשפה?

מכון התורה והארץ

ד אלול תשס"ו
שאלה
רציתי לדעת לשם מה מעשרים פירות, אם לאחר מכן עוטפים את הפירות בשקית וזורקים אותם לפח הרי כל העניין במעשר זה לתת את המעשר למי שזקוק לו, וכן לגבי שאוכלים ארוחה צריך להשאיר קצת בשביל הקדוש ברוך הוא אבל לאחר מכן זורקים את האוכל שהותרנו לפח, לא עדיף לאכול אותו מאשר לזרוק לפח?
תשובה
תרומות ומעשרות יש להם מספר מטרות ויעודים, אבל עיקרם שאנו ננהג כפי שהקב"ה מצווה אותנו. ומכיוון שהתרומה היא קדושה אבל בימינו איננה יכולה להאכל על ידי כהנים בגלל טומאתם, על כן אין לנו אפשרות שמוש באחוז תרומה זה והרי זה נקבר או מונח לאחר כבוד בפח אשפה. בגלל מעלת התרומה אין אפשרות לאכלה, ואין לנו אלא לקוברה. שאר המעשרות אינן נזרקים. וכן אנו נותנים לעני כל שנה ג' ו' כעשירית מהיבול. על מנת להבין את עניין תרו"מ כנדרש אפשר לרכוש את התקליטור בעניין תרומות ומעשרות. טל' 086847325 ושם אני מקווה תוכלי לקבל הסבר נאות לכל שאלותיך. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי