• שבת ומועדים
  • ראש חודש והלוח העברי

תפילה שחרית בזמן מוסף

הרה"ג דוב ליאור

י"ב אלול תשס"ו
שאלה
בראש חודש הלכתי לתפילה עם חברי וראיתי אותו מניח תפילין. אמרתי לו שיש מניין בחוץ והוא יכול לבוא, אבל הוא לא הגיע, אלא הלך למניין אחר שהיו לפני תפילת עמידה של מוסף, והוא התפלל שמונה עשרה של שחרית בזמן שהם התפללו תפילת מוסף. א. האם נחשב לו כתפילה בציבור? ב. האם היה צריך ללכת למניין החדש ובכך להתפלל מההתחלה בציבור?
תשובה
א. יש בזה מידה מסוימת של תפילה בציבור. ב. ודאי שהוא היה צריך ללכת להתפלל כסדר התפילה במנין השני.