• שאלות כלליות

מכונה לאפיית לחם

הרב רואי מרגלית

כ"ג אדר ב' תשס"ג
שאלה
ברשותי מכונה לאפיית לחם. האם ניתן לאפות באותה מכונה (בתבניות שונות כמובן) לחם חלבי ולחם פרווה אשר יאכל בארוחה בשרית.
תשובה
יש איסור מפורש בשו"ע יורה דעה צז סעיף א ללוש עיסה בחלב ולאפות לחם חלבי שמא יבוא לאכלו עם בשר. זו הסיבה שבורקס גבינה עושים אותו משולש, ומה שמתירים לאפות פיצה ועוגות גבינה שהכל יודעים בהם שהם חלביים. אבל לחם אין היתר לעשותו חלבי אפילו לך לעצמך והוא חייב להיות פרוה. אמנם, אם גם הלחם החלבי יהיה בצורה משונה ועל ידי כך לא יהיה אפשר לטעות ויהיה ברור שהוא חלבי- מותר. הרב רואי מרגלית.