• משקאות

כשרות קולה

הרב יוסף דהאן

כ אדר ב' תשס"ג
שאלה
האם משקה קוקה קולה צריך הכשר כלשהו או שמרכיביו כשרים אף על פי שאין עליו חותמת?
תשובה
עד לאחרונה רחבה הדעה שהמשקה קוקה קולה כשר בכל מקום מפני שאין שינוי בהרכבת החומרים. אולם כעת יש הטוענים שאף על פי שהמוצר המוגמר הינו בטעם שווה בכל מקום, תהליך הפקתו מתבצע מרכיבים שונים. לכן, יש להיזהר גם במשקה זה ולוודאות את כשרותו. מזה אפשר להסיק לגבי כל המשקאות הקלים כולם - לוודאות את כשרותם בכל ארץ הנמצאים בה. לגבי כשרות משקאות אלכוהוליים, לחץ כאן.