- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
בלבול בכלים
שאלה
אחד מבני הבית בשל בטעות פסטה בסיר חלבי שאינו בן יומו, וסנן במסננת פלסטיק בשרית גם היא לא בת יומה. לאחר מכן עורבבה בטעות הפסטה הקרה ברוטב פרווה רותח שבושל בכלי בשרי שאינו בן יומו (הפסטה הונחה בתוך הרוטב בסיר). מה דין הסיר, ומה דין המכסה?
תשובה
מאחר והפסטה היא פרווה וכן הרוטב הוא פרווה וכל הכלים בהם מדובר אינן בני יומם אין צריך להכשיר את הסיר והמכסה.

הכשרת טוסטר אובן
הרה"ג דוב ליאור | ג טבת תשס"ד
בשר בחלב בטעות
הרב אליעזר מלמד | י"א ניסן תשס"ב
האם מותר לחמם בטוסטר טרף בנייר אפייה?
הרבנות הראשית לישראל | ה תמוז תשפ"א
הלכות הכשרת בשר
הרבנות הראשית לישראל | ד שבט תשפ"א
הרב בנימין במברגר
רב בישוב בית אל ומנהל בישיבת בני צבי.
התרבות העולם
כ"ג תשרי תשס"ו
דיברו עלי לשון הרע - אני אענש?
י"א אלול תשס"ה
שיעור אכילה ביום כיפור
כ"ג תשרי תשס"ו
פרשניות מרובות כאי וודאות
י"ז אלול תשס"ה
מתי עוברים לברכת מוריד הטל?
הרב בנימין במברגר | ג אייר תשס"ט

חרדל - קטניות או לא?
הרה"ג דוב ליאור | י"א ניסן תשע"א
האם קמח חמץ?
הרבנות הראשית לישראל | ב ניסן תשע"ג

מאכלים כשרים לפסח
מכון התורה והארץ | ד ניסן תשע"א

חולה מסוכן
הרה"ג יעקב אריאל | ז ניסן תשפ"ג
אירוע בר מצווה במוצאי תשעה באב
הרב דניאל קירש | ז ניסן תשפ"ג
