• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

בעיה בתפריט לשבת

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז טבת תשס"ז
שאלה
ראיתי כי הרב ענה שעקרת הבית מכינה אוכל, שמישהו מבני הבית יקרא את הרשימה לעקרת הבית ולא תקרא היא בעצמה, מפני שהיא זו שהכינה את האוכל. האם הרב יכול לפרט מה האיסור של רשימה עם המנות לכל ארוחה שמסייעה לעקרת הבית לא לשכוח לשים את הכל על השולחן? יצא לי הרבה מאוד פעמים להשתמש בשיטה זו כאשר יש לי הרבה אורחים, ולא היה עולה בדעתי כלל וכלל שיש בזה בעיה.
תשובה
חז"ל אסרו זאת מחשש שמא בעלת-הבית תמחוק משהו מהרשימה, ולכן העצה היא שלא תקרא בעצמה, אלא מישהו אחר יקריא לה.