• המניין

התפללתי ביחיד, מותר להתפלל שוב בציבור?

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז טבת תשס"ז
שאלה
היה יום אחד בו הייתי צריך לנסוע לצורך חשוב, ולכן התפללתי בישיבה מנחה ב-12:30, ביחידות. האם כאשר בדרך, בתחנה מרכזית למשל, מתארגן מניין, מותר לי להצטרף ולהתפלל שוב שמונה-עשרה כאשר אני מחדש משהו בתפילתי כבתפילת נדבה, כדי לזכות בתפילה בציבור, או כיוון שכבר התפללתי - יצאתי יד"ח ואין אפשרות להתפלל שוב?
תשובה
מצד עיקר הדין אפשר להתפלל שוב בתורת נדבה, אבל הפוסקים הכריעו להלכה שבזמננו לא יודעים לכוון כראוי, ולכן אין זה מומלץ להתפלל תפילת נדבה. ביכולתך להקשיב להם ולענות לקדיש וקדושה שלא אמרת, מפני שהתפללת ביחידות.