• שאלות כלליות

עזרה בניגוד לרצון ההורים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ט"ז טבת תשס"ז
שאלה
יש לי אם מבוגרת שחולה מאוד. בשיחה שלי עם הורי הצעתי שינסו לקבל עזרה שמגיעה להם, והם מסרבים בכל תוקף מכיון שאינם מעוניינים שיפגעו בפרטיותם, גם אם זה למספר שעות בשבוע. כתוצאה מכך עבודתו של אבי משתבשת והוא מתקשה בהבאת פרנסה הביתה, גם כשהוא צריך לעשות דברים עבור עצמו אינו יכול לעזוב אותה לבד. אני משתדלת לעזור כמה שאפשר, אבל זה מביא נטל כספי ונפשי עלי ועל בני משפחתי. בעקבות השיחה נקלענו לויכוח דרך הטלפון מכיון שניסיתי להסביר להם שאיכות חייהם תשתפר ולא תיפגע. הרגשתי מאוד לא טוב אחרי הויכוח איתם. האם עלי לכבד את רצונם להימנע מעזרה חיצונית למרות שהם זקוקים לה?
תשובה
עליך לכבד את רצון ההורים. ולא ללחוץ עליהם אלא אם כן תצליחי לשכנע אותם בלי לחץ שיעשו נסיון לזמן מוגבל לקבל עזרה ואם זה לא יצליח אז לא ימשיכו. לא נכון להכתיב להורים מה לעשות גם אם משוכנעת שאת צודקת. רצונם הוא כבודם.