• מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

שקית "קוקי" שהתלכלכה מחלב

הרב בנימין במברגר

ט"ז שבט תשס"ז
שאלה
נפלה לי שקית "קוקי" לתוך הכיור החלבי שהיה עם כלים מלוכלכים ושמתי אותה בצד. בעלי לא ידע שהשקית נפלה ובישל בשקית עוף. האם העוף כשר, והאם התנור כשר?
תשובה
התשובה היא מתוך נקודת ההנחה שבעלך לא היה משתמש בשקית אם הוא היה רואה שהיא מלוכלכת. ולכן, יש כאן כמה ספקות, האם השקית הייתה מלוכלכת וגם אם כן אולי ה"חלב" נפגם מהסבון ושאר הליכלוך שנמצא בכיור. ואף אפשר לומר שהיה שישים כנגד ה"חלב". ולכן למעשה העוף מותר באכילה והתנור אינו צריך הכשרה.