• שבת ומועדים
  • חול המועד

לטייל בחול המועד

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ג ניסן תשס"ג
שאלה
האם יש בעיה לטייל בחול המועד פסח? האם הדין שונה לבחור ישיבה שזה עיקר זמנו "להתאוורר"?
תשובה
חג הפסח אינו חופש, אלא הוא חג בעל תוכן רוחני. החג ניתן לנו על מנת לחזק את האמונה על ידי זכירת יציאת מצריים. "אנוכי ה' אלוהיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים". בזמן שבית המקדש היה קיים היתה מצווה לעלות לרגל לראות את פני ה' ולהראות לפני ה' ומשה תיקן להם לישראל שיהיו עסוקים בהלכות חג בחג. על כן מן הנכון להתרכז בכל ימי החג בתוכן המיוחד שלו, לעלות לירושלים - זכר לעליה לרגל, לראות פני רב. כל טיול הקשור בעניני החג רצוי, אך טיול שנעשה בגלל הזדמנות ימי החופש ואינו קשור לחזוק האמונה והשמחה ב-ה' אלוהינו, ראוי לדחותו לזמן אחר. הרחבה נוספת