• מעשר כספים - כללי

"בחנוני נא בזאת" במעשר בחוב

הרה"ג יעקב אריאל

ב אדר תשס"ז
שאלה
אני נמצא ביתרת חוב בבנק. ידוע לי כי אינני חייב במעשר כספים, אך האם בכל זאת אוכל לתרום, בבחינת "ובחנוני נא בזאת", או שאין הבטחה מה’ במצב זה?
תשובה
אם מצבך קשה מאוד ואתה נחשב כעני אל לך לנסות. אך אם החובות נגרמו בגלל צריכת מותרות ואינך עני אתה רשאי לנסות. אך יש לדעת שההבטחה אינה עושר כפשוטו, ייתכן גם אושר דהיינו עושר במשמעות של איזהו עשיר השמח בחלקו, או עושר בבנים, או בתורה או בבריאות או במניעת הפסדים ועוד ועוד.