• חינוך ילדים

רוצה שהבן שלי ישמור שבת...

הרב דוד חי הכהן

כ"ז אדר תשס"ז
שאלה
אני בת 24 גרושה + 1 (הבן שלי גר אצל אבא שלו) אני חיה אצל אימא שלי והיא מעשנת בשבת, רואה טלוויזיה, ואינה שומרת שבת. כשהבן שלי בא אלי הוא רואה טלוויזיה בשבת ואני צריכה להילחם איתו. מסתמן כי כרגע אימא שלי תהיה האפוטרופוס שלו והיא לא ממש מקשיבה לי בענייני השבת, חוץ מהפלטה, שאר המטבח שלה לא כשר, הכלים מעורבבים. מה לעשות? אני רוצה להקים בית נאמן בישראל על יסודות התורה.
תשובה
צריך לעשות מאמץ לבנות בית חדש עם בעל שהוא מתאים לך במצבו הרוחני והוא בעל מידות טובות ואז תגדלו את בנך ואת הבנים הבאים ללא השפעות זרות. בינתיים תחשבי על דרך שבה תקרבי את בנך אליך בדרך שלא יינזק מאוירה הקלולקלת בבית אימך בשבת. תקדישי לו זמן לקריאה ביחד ולספר סיפורים על גדולי ישראל, תטיילי איתו כך שהשבת תנעם לו גם ללא פיתויים זרים. בסופו של דבר יש לילד אהבה טבעית לאמא ואם הוא יכיר באהבתך אליו זה יקרב אותו יותר מכל מכשיר זר.