• מצוות פריה ורביה

הבעל לא משתף פעולה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ח אדר תשס"ז
שאלה
אנחנו זוג נשוי עם שני בנים. האשה מתקרבת לשנות ה-40 והגבר עבר את שנות ה-40. בארבע השנים האחרונות אנו מנסים להפקד שוב ולא מצליחים. הבדיקות של האשה מראות שהכל נראה תקין אבל הגבר אינו מוכן ללכת להבדק ואינו מוכן לשמוע על טיפולים. פעם אחת היינו במכון פוע"ה, הגבר הקשיב למה שהיה לרב להגיד אבל לא הגיב, ורק אמר לרב: אם זה צריך לקרות - זה יקרה לבד, אם לא - יש לנו כבר שני ילדים. האשה עשתה את הבדיקה שהרב הפנה אותה והבדיקה לא הראתה דבר, אך כשהיא ביקשה מבעלה להמשיך את הבדיקות שהציעו בפוע"ה הוא אמר: הבדיקה לא תקינה, תעשי אותה שוב. לא המשכנו ללכת לפגישות בפוע"ה. גם לרבנים הגבר אינו מוכן ללכת, כדי לקבל ברכות או הכוונות. גם הדיבורים עם ההורים שלו לא עזרו (אחרי כמה שנים ההורים "עלו" על כך שמשהו לא בסדר). גם לדבר על הנושא עם האשה הוא אינו מוכן - הוא מקשיב למה שהיא אומרת ומסבירה לו על הקושי והצורך שלה אך לא מגיב ולא מציע שום תמיכה או תגובה רגשית. לאשה קשה מאוד מבחינה נפשית. מצד אחד יש בלבה כעס ועלבון גדול מחוסר היחס של בעלה כלפי רגשותיה וממניעת כל עזרה (רפואית, רוחנית) מה שגורם למתח בזוגיות למרות שהנישואים מאוד חשובים לה, ומצד שני הצורך בעוד ילדים אינו מרפה ואינו מפסיק. מה ניתן לעשות?
תשובה
אמנם אני מבין לרצונך להשתדל ללדת עוד ילדים. אך אני מציע לא לגרום בשל כך מתח עם בעלך. את יכולה מצידך לעשות כל מה שאת יכולה בתפילות ושאר השתדלויות. אבל על בעלך אל תלחצי לעשות דבר, אין לבקש ממנו לעשות בדיקות וכדומה. חזקה שהכל בסדר, וככל שיהיה ביניכם יותר קשר טוב ושמח ירבו הסיכוייים שתתמלא בקשתך באופן טבעי ותזכי לעוד פרי בטן.