• קריאת שמות ושינויים

שם של בת שנולדה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ אדר תשס"ז
שאלה
ב"ה נולדה לנו בת שניה לפני כחודש וחצי. אשתי החליטה לקרוא לה בשני שמות: יהלי הניה. השם השני הוא על שם אימא של אשתי שנפטרה לפני 6 חודשים בגיל צעיר(56) ממחלת הסרטן. למרות הפטירה בגיל צעיר, היא חיה חיים טובים ומאושרים, חיתנה את כל ילדיה והספיקה לראות 6 נכדים, היתה אישה טובה והתייחסה לכולם כאל ילדיה שלה. אין לי בעיה להזכיר את השם השני בעליה לתורה, ואכן הכרזתי בבית הכנסת על שני השמות. אך יש לי קושי להוסיף את השם השני לתעודת הזהות (לאחר מסכת לחצים מצד אשתי הוספתי את השם עם השחרור בבית החולים). כשאני רואה את השם השני מופיע על מסמכים רשמיים (כרטיס קופת חולים וכדומה) זה מזכיר לי את הסבל והמוות, ומעלה לי שאלות כגון האם השם עלול לגרום? אך אשתי מתעקשת שהיא רוצה את שני השמות! היא טוענת שהשם של אימא שלה ישמור על הילדה שלנו. עוד היא טוענת שאיך אפשר לחשוב מחשבות רעות על אימא שלה שהתנהגה אלי בחייה כאל בנה שלה. אבקש את עצת הרב, כיצד לנהוג?
תשובה
אין סיבה לחששות גיל 56 אינו גיל צעיר כל כך. וכיון שהיתה אשה טובה. טוב שקראתם את בתכם על שמה ובעזרת ד' תזכו לראות אותה גדלה לאורך ימים ושנים טובות. הסר דאגה מלבבך.