• שבת ומועדים
  • מכירת חמץ

הטבלת כלים לאחר מכירתם לגוי

רבנים שונים

ט ניסן תשס"ז
שאלה
האם לאחר מכירת החמץ והכלים לגוי יש להטביל הכלים לאחר הפסח או שישנה אפשרות לפיה אמכור את החמץ הבלוע בכלים (באם יש) ולא את הכלים עצמם? בנוסף, איני נמצאת בביתי כלל בפסח. האם ישנה בעיה למכור את כל החמץ, כולל לחמניות במקפיא, ולהשתמש בהם לאחר החג?
תשובה
א. המנהג שלא להטביל (פסקי תשובות סימן תמח, אות ח), ולפי כל הנוסחים שכתובים בשטרי המכירה כך שלא משנה אם היה כתוב החמץ הבלוע או הכלים הבלועים חמץ. ב. אין מוכרים חמץ גמור כמו לחמניות אטריות וכדומה, אלא במקרה של הפסד מרובה, ואין הדבר קשור לשאלה אם נמצאים בבית או לאו. הרב אברהם וסרמן.