• נישואין

גט על תנאי - למניעת עגינות

הרב רואי מרגלית

ג אייר תשס"ג
שאלה
האם קיימת אפשרות לחייב את כל הזוגות הנישאים בזמן החופה, שהבעל יתן לאשה גט על תנאי כדי למנוע עגינות מהאישה?
תשובה
יש תשובה של ה"ציץ אליעזר" בנושא והוא אוסר מכל וכל וכן עוד אחרונים. ונאמרו בדבר שתי סיבות עיקריות: א. בעיה של גט ישן או מחשבה על מחילה של הגט שהרי בפועל הם חיים יחד. ב. אם לא ימצאו את הבעל הגט יכנס לתוקפו מרגע הנתינה, כי הוא לא יכול להיכנס לתוקפו באותו זמן כי אולי הבעל מת והיא אלמנה, ואז מתברר למפרע שהם חיו כל השנים בלי חופה וקידושין כי היא היתה מגורשת מרגע הנתינה. בתקופת דוד המלך אדם שיצא למלחמה נתן גט על תנאי אם לא יחזור, ושם באמת עד אחרי המלחמה הוא לא חי עם אשתו. רעיון דומה הועלה בצה"ל ע"י הרב גורן זצ"ל ונדחה על הסף כדי לא לעורר דמורליזציה בקרב החיילים. הרב רואי מרגלית