• זהירות בדרכים ותאונות

יום צום על הקטל בדרכים

הרב דוד חי הכהן

כ"ט ניסן תשס"ז
שאלה
מדוע הרבנים לא מכריזים על צרה לאומית עקב מגיפת תאונות הדרכים, האם מגיפה חייבת להיות רק על ידי מחלות? יש גם מגיפות בצורות אחרות, מדוע לא מכריזים על תפילות, תעניות, וימי זעקה לאומיים לעצור את הנגף?
תשובה
בדרך כלל מקובל להכריז תענית על דבר קשה ח"ו לא שגרתי שפרץ פתאום כמו מגיפה, מלחמה וכדומה. לצערינו מגיפת תאונות הדרכים קיימת כבר שנים בארץ ולציבור יראה מוזר לקבוע תענית פתאום. אולי כדאי לחשוב על יום קבוע בשנה שבו מתפללים ומבקשים מ-ד' עזרה בהצלה מתאונות דרכים. ואולי יש קושי נוסף בזה שתאונות הדרכים הם לא גזירה שנגזרת מלמעלה אלא היא באה בעיקר ע"י בני האדם. איך אפשר שאדם שפוגע באנשים יקבע תענית על כך?, צריך שיתאמץ לשמור על הבטיחות ואז יוכל להתפלל לעזר משמים.