• ירושה וצוואה

השתלטות על ירושה

הרה"ג דוב ליאור

ט אייר תשס"ז
שאלה
אחד האחים קבל מגרש בנחלת ההורים בחייהם, ובנה בית לעצמו. האבא רשם את הבן בסוכנות גם "כבן ממשיך". לאחר פטירת ההורים הבן השתלט גם על הבית שגרו בו, וכיום הבן טוען שעל פי חוק מגיע לו הכל. מה הדין במקרה זה, וכיצד יש לנהוג?
תשובה
קשה לשפוט על פי שמיעה של אחד הצדדים, אבל על פניו נראה שאם ההורים נתנו לו חלק במגרש בשביל לבנות בו בית, אין זה אומר שהם נתנו לו את כל המגרש. ואם הם כתבו משהו בחייהם, צריך לבדוק את הניסוח הכתוב שם.