• מחשבים ואינטרנט

כניסה לאתרים שליליים

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ז אייר תשס"ג
שאלה
אני נכנס לאתרים לא טובים (ואני לא רוצה בכך פשוט היצר מתגבר) ואני ממש ממש מבקש מ-ה’ יתברך שיתן לי את הכח להתגבר על היצר אך בכל זאת אני לא מצליח...
תשובה
טוב שלמרות שאתה בגיל צעיר, אתה בחור אחראי ומנסה לטפל בבעיה שרבים מבני גילך נתקלים בה ודוחים את הטיפול בה. אין ספק שככל שנער מקדים להתייחס לנושא כך הוא יצליח יותר בהתמודדויות שיש לו. אני נפגש לפעמים עם בחורים בני 20 ויותר שלאחר כ-8 שנים באים לבקש עזרה. במצבים כאלה הרבה יותר קשה לעזור מפני שיש להם הרגלים של שנים רבות שקשה מאוד לשנות. תחילת הפיתרון אצלך היא בכך שאתה מתייסר ושואל כיצד להתמודד. יתכן וההתמודדות לא תיפסק עד לחתונה, אולם אם במשך כל הזמן תמשיך להתמודד, העבירה לא תהיה טיבעית לך. בדרך כלל לאחר החתונה ההתמודדות משתנה. עצה ראשונה היא לעשות לעצמך סייגים. חכמים גזרו איסור התייחדות עם אשה שמא יבוא אדם לחטוא איתה. אתה תגזור על עצמך לא להתייחד עם אינטרנט. יצר העריות הוא יצר חזק שדרך ההתמודדות איתו היא לא בקרב פנים אל פנים אלא בערמה. ניתן לתת עוד עצות, אולם מכיון שאיני מכיר אותך אישית, לא אפרטם. אם תרצה תוכל ליצור איתי קשר טלפוני (המספר נשלח ישירות לשואל)