• גיור וגרים

היחס לגוי הנשוי ליהודיה

הרה"ג דוב ליאור

י"ט סיון תשס"ז
שאלה
אני עובדת עם גוי שאביו יהודי והוא נשוי ליהודיה, האם ראוי לעניין אותו ביהדות על מנת לגיירו, לדוגמה כאשר הוא שואל או כשיש שיעור ואני מודיעה לשאר העובדים?
תשובה
לא, זה לא דרכה של היהדות ללכת ולהשפיע על מישהו להתגייר, עם ישראל התנגד לשיטה המיסיונרית. אם האדם מצד עצמו מתעורר ורוצה להכיר את היהדות ולהתגייר, נעזור לו, אך גם כאן נשאל אותו מה ראית להיות יהודי, למה אתה רוצה לשמור שבת וכשרות, אם אתה רוצה להיות אדם טוב, אתה יכול להישאר כמו שאתה, ולהאמין בבורא עולם, לא לגנוב, לא לעבוד עבודה זרה וכו', אבל אנו לא הולכים מיוזמתינו להשפיע על מישהו להתגייר.