• שכירות, קניית ומכירת דירה

חלון שבור בדירה מושכרת

כולל דיינות פסגות

ג תמוז תשס"ז
שאלה
אני שוכר דירה בירושלים, והיום בבקר קמתי וראיתי את החלון של הסלון הימני שבור והשמאלי סדוק. הרשת הייתה סגורה ולא היה בה חור, כך שזה לא מישהו שזרק אבן על החלון. ויכול להיות שזה מהרוחות שהיו לאחרונה, אין לי מושג מתי זה קרה. מי צריך לתקן את החלון, אני או המשכיר?
תשובה
מנהג המדינה בעניין זה הוא, שעל המשכיר לשלם את החלון השבור, כל עוד ברור שהחלון לא נשבר באשמתך או גרמתך, ועל כן כך הוא גם הדין שעל המשכיר לשלם את החלון. אמנם, אם יתעורר ויכוח ביניכם עליכם לחזור לברור נוסף. הרב תומר ישראלי.