• גזל ונזיקין

התמודדות עם שכן מטריד

הרב דוד חי הכהן

ט אב תשס"ז
שאלה
יש לי שכן, שעבר לפני שנתיים להתגורר בבניין. בחודשים האחרונים הוא ממרר לי את החיים, בכל דרך אפשרית. 3 פעמים כבר הייתי במשטרה, כדי להתלונן על השכן. הסברתי לאשתו ואף שלחתי מסר באמצעות שכנים, כי אני עלולה לתבוע אותו בבית המשפט, על הוצאת דיבה. מה עלי לעשות, אם שכן זה ימשיך למרר לי את החיים? אני מנסה, בכול כוחי, להתעלם מניבולי הפה שלו ומההקנטות, אך יש גבול לכל דבר. אני לא מעוניינת להתעמת אתו ובטח שלא לתבוע אותו, אך לא ברור לי איזו דרך אחרת יש כדי לפתור את הבעיה.
תשובה
כדאי לברר מה הסיבה שאותו שכן מתנכל לך ולהשתדל למנוע את הסיבה, או למצוא אדם שיש לו השפעה עליו ולשדל אותו שיפסיק להטריד, אם כל זה לא יעזור יש לפנות לרשויות החוק אבל צריך לדעת שזה גם עלול להחריף את הבעיה. לכן אם יש לך כח פשוט להתעלם ממנו וסוף סוף ימאס לו והוא יפסיק. במשלי יש עיצה טובה "אם רעב שונאך האכילהו לחם, כי גחלים אתה חותה על ראשו" אם תתנהגי איתו בדרך של הארת פנים יכול להיות שהוא יתבייש מעצמו. מעל הכל תתפללי לד' שיתן לך שלו' ממנו.