• שבת ומועדים
  • מכירת חמץ

אוכל שחייב ביעור לפסח

הרב רואי מרגלית

י"א ניסן תשס"ב
שאלה
כיצד אוכל לדעת מה מותר למכור ומה חייב ביעור? האם אפשר למכור: קמח, סולת, קורנפלור, קמח-מצה חמץ, איטריות, מקרון ופתיתים למיניהם, אורז וקטניות (ל-לא אוכלי קטניות).
תשובה
מעיקר הדין ניתן למכור אפילו חמץ גמור (כגון איטריות פתיתים), אלא שנהגו שלא למכור את החמץ הגמור בגלל שישנם מספר דחקים הלכתיים במכירה ולכן עדיף לבערו מן הבית. דברים שבכל זאת נמכרו יש להצניע במקום מוסתר ומכוסה היטב, שלא יראו בחג. קטניות אין צורך למכור כלל אף למחמירים באכילתם. הרב רואי מרגלית