• תורה, מחשבה ומוסר
  • ללמד תורה לאחרים

בן יכול ללמד תורה בנות?

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ה תמוז תשס"ז
שאלה
לאחרונה יצא לי ללמוד מספר פעמים תורה עם מישהו מהסניף שלי. אותו אדם גדול ממני בחמש שנים, הוא נחשב ל"אבא" של הסניף והוא דמות חינוכית גדולה אצלינו. תוכן הלימוד הוא דברים קשים אשר אין ביכולתי להבין לבד. הלימוד נעשה בתוך הסניף היכן שיש אנשים ונעשה בצניעות רבה. רציתי לדעת אם ישנה בעיה בלימוד מסוג זה אשר כל מטרתו לתועלת בלבד?
תשובה
שלום רב: עדיף שרק אנשים נשואים ילמדו נשים. אולם אם רווק מלמד תורה ולא יוצר קשר אישי עם הבנות אין בכך איסור.