• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

מנהגים בהדלקת נרות שבת

הרה"ג דוב ליאור

ג אלול תשס"ז
שאלה
אמי (האשכנזיה) נוהגת להדליק נרות שבת עבור כל בני הבית, כל ילדיה הנשואים והרווקים, בין אם הם אצלה ובין אם בבתיהם, בכל שבת עשרה נרות (אנו שמונה ילדים) חוץ מכשהיא מתארחת, אז מדליקה שני נרות. בבית בעלי (המרוקאי) מדליקה אמו שני נרות כל שבת. בעז"ה משפחתנו עומדת להתרחב וברצוני לנהוג כמנהג אמי, על אף שאני מעוניינת ואוהבת לעשות הכל כמנהג בעלי, משום מה אני מוצאת שבנושא זה חשוב לי להוסיף אור שבת על ילדים שנולדים לנו. גם מצד המשמעות של זה לגביי כילדה בבית הורי וגם מתוך רצון לבטא דרך הדלקת הנרות הודיה לה’ יתברך על חסדיו, הזדמנות להתפלל על כל ילד וכו’. האם יש ענין בענין זה לנהוג כאמי או כבעלי? כמובן שאם זה מאוד יפריע לבעלי לא אנהג אחרת מרצונו.
תשובה
את יכולה לנהוג איך שאת רוצה. חז"ל תיקנו להדליק 2 נרות ויש אפשרות להוסיף.