• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

שימוש בכלי פלסטיק עם ספק

הרב שמואל הולשטיין

כ אלול תשס"ז
שאלה
האם מותר לי להשתמש בכלי כשר מפלסטיק שאכלו בו מאכל שבושל בסיר לא טבול, או שיש ספק אם הקפידו בו על הפרדה בין בשר לחלב, בין ברחיצת הסיר ובין בבישול? (המאכל היה תבשיל חם).
תשובה
אם הספק הוא לגבי אוכל שבושל בכלי שיתכן ולא הוטבל אזי הצלחת ודאי מותרת בשימוש. אולם בספק של בשר בחלב צריך לבדוק איך העבירו את האוכל מהסיר: אם על ידי מזלג\מצקת וכד' ניתן להקל ולהתיר שימוש בצלחת. אך אם שפכו את האוכל לצלחת ישירות מהסיר נראה שצריך להגעיל את הצלחת לפני שימוש בה.
הרב שמואל הולשטיין