• שכירות, קנייה ומכירה

להתפטר על אונאה במחיר?

כולל דיינות פסגות

י"ג אלול תשס"ז
שאלה
הבוס שלי מבקש ממני לעיתים להפחית ממחיר שקיבלנו מספק א’ כדי להציגו לספק ב’ בתקווה לקבל מחיר טוב יותר על הסחורה שהוא רוכש, מהספק השני. במרבית המקרים אלו גויים ובמקרים בודדים גם יהודים. האם אני צריך להענות לו או שמא אני מסייע ביד עוברי עבירה ועליי לסרב בתוקף אף אם הדבר יעלה לי במשרתי?
תשובה
נראה שהדבר אסור כיוון שיש בזה איסור הוצאת דבר שקר מפיו ולא רק סיוע לדבר עבירה. אלא שצריך לבדוק הדבר שיתכן שזה מקובל במסחר התנהגות זו וממילא אין סומך ספק ב' על דבריך אלא שוקל בעצמו את כדאיות העיסקא והדבר צריך בירור מצדך. הרב יהונתן שטרנברג