• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

תשובה על זלזול בת"ח

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ח אלול תשס"ז
שאלה
ברגע של קלות ראש, זלזלתי בכבודו של תלמיד חכם. עכשיו, אני רוצה מאד לחזור בתשובה, אבל אני לא יודעת איך, אני יודעת שהרב שמחל על כבודו, כבודו אינו מחול. אך אני מתחרטת מאד ומצטערת מאד על רגעי הטפשות, ומקבלת על עצמי בלי נדר להיזהר יותר בכבוד תלמידי חכמים. האם יש לי דרך לחזור בתשובה?
תשובה
אם את מתחרטת על מעשיך ומקבלת עליך להבא לא לחטוא. עליך לבקש את מחילתו של התלמיד חכם כי הוא יכול למחול על כבודו. אך אם הפניה אליו עצמה עלולה לגרום לו אי נעימות מוטב לא לפנות אליו ולקוות שהוא מוחל לכל מי שפגע בו ואחר כל התחרט.