• שבת ומועדים
  • תפילות ראש השנה

יציאת מצרים בראש השנה ויום כיפור

הרב יאיר וסרטיל

כ"ב אלול תשס"ז
שאלה
ברצוני לדעת מדוע מזכירים בקידוש ובתפילת עמידה "זכר ליציאת מצרים" בראש השנה וביום הכיפורים בתפילת עמידה?
תשובה
המהר"ל מבאר שהיציאה ממצרים - משמעותה שה' הוציאנו מהחומריות ונתן לנו מעלה א-לוקית (גבורות ה', פרק מה). בכך ה' קנה אותנו להיות עמו הנבחר, וזהו הבסיס והיסוד לכך שעם ישראל יכול להתקדש ולקדש את המועדים, וכן לזכות לקדושת השבת. לכן אנו מזכירים בכל הזמנים הללו "זכר ליציאת מצרים", שלולא יציאת מצריים לא היינו זוכים למועדים אלו. הרב יאיר וסרטיל