• שבת ומועדים
  • ארבעת המינים

עדיפות לאתרוג תימני?

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז אלול תשס"ז
שאלה
שמעתי שהרב פסק שרק אתרוגים תימניים הם בחזקת לא מורכבים. האם זה פסיקת הרב, ואם כן האם יש עדיפות לבחור אשכנזי\ספרדי להדר אחרי אתרוג תימני?
תשובה
יש המון אתרוגים שהם בחזקת בלתי מורכבים. אתרוגים תימנים הם וודאי לא מורכבים. יהודי תימן הביאו גרעינים מתימן ושתלו אותם, כשאצלם לא היתה הרכבה. זה גם ניכר בפנים, כשחותכים את האתרוג המבנה שלו כמו תפוח. עד חדרי הגרעינים הכל יבש כמעט לגמרי, ואפשר לאכול אותו אם הוא בשל (כמו תפוח). כמו כן, כל הסימנים המוזכרים בהלכה קיימים בו. אני באופן אישי לוקח כבר שנים אתרוג תימני, אך אינני יכול לומר על האחרים שאינם טובים, אך אתרוג תימני הוא ודאי בלתי מורכב (אלא אם כן, יש בעלי אתרוגים תימנים שאינם נאמנים. אך אם הוא נאמן, וקיבל את הגרענים מסבו שהביא אותם מתימן, זה ודאי לא מורכב).