• מצוות הקשורות בדירה

מעקה לחלונות נמוכים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז אלול תשס"ז
שאלה
ברשותי דירה בקומה שלישית את הדירה אני משכיר ואין בדירה ילדים מתחת לגיל 18. החלונות בגובה מינימלי של מטר ועשרה ס"מ מהריצפה. חלק מהחלונות הם קטנים ויש בהם חלון זכוכית הזזה ולכן רוחב החלון הוא מכסימום 35 ס"מ כך שקשה להשתחל בהם וליפול. האם יש עלי חובה לעשות מעקה, האם בכל החלונות או רק בחלונות הגדולים והרחבים?
תשובה
חיוב מעקה מצד הדין הוא בגובה של 10 טפחים, ומטר ועשרה זה הרבה יותר מזה. גם אם עושים מעקה של 10 טפחים האדם יכול לקפוץ, אלא שהחיוב הוא שלא יוכל האדם מבלי משים ליפול. ולכן במקרה שלך, אינך חייב.