• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

הכל בידי שמים?

הרב שמואל הולשטיין

כ"ו אלול תשס"ז
שאלה
אינני מבינה איך מצד אחד אני מתפללת כל יום לה’ שיחזירני בתשובה שלמה ואני מקווה שיעזור לי לשוב בתשובה, ומצד שני אני יודעת שהכל בידי שמים חוץ מיראת שמים, איך מיישבים את זה, האם יש מה להתפלל לה’ על כך?
תשובה
חלק מתהליך הזיכוך והחזרה בתשובה אל אבינו שבשמים הינו התפילה. וכלל נקוט בידינו: "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואפתח לכם שער שעגלות וקרונות עוברים בו" (שיר השירים רבה). אדם נדרש לפתוח - כלומר להתאמץ לעשות תשובה באמת, וזה ה"יראת שמים" שבידינו. על גבי זה ריבונו של עולם עוזר לנו כי בלי עזרתו לא היינו מצליחים. כתיבה וחתימה טובה. הרב שמואל הולשטיין