• הפגישות ומה שמסביב

להתחתן עם "ממלכתית"?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ו מרחשון תשס"ח
שאלה
כשיש השקפות עולם שונות בין הבחור לבחורה בנושאים של היחס למאבק על א"י (קו בלתי-מתפשר של סירוב פקודה ואף חסימת כבישים, לעומת גישה יותר "ממלכתית", של "פנים אל פנים"), אבל מבחינה רמה תורנית (הקפדה על הלכות, תכנון משפחה גדולה, הליכה לשיעורי תורה וכדו’) יש ביניהם התאמה. האם כדאי שימשיכו להיפגש, או שזהו דבר מאד עקרוני שעלול להביא בהמשך למריבות ומחלוקות גדולות?
תשובה
מה שחשוב הוא לראות שיש לצד השני מדות טובות ואופי טוב ושאיפות מתאימות. ואם כל זה מתאים. בדרך כלל אם הבחור יודע היטב מה הוא רוצה יוכל הוא לשכנע את הבחורה בצדקת הדרך. ואם היא עיקשת ולא מקבלת בגלל שיש לה אופי כזה שאינה מוכנה לוותר על דעתה. אז הבעיה היא לא של השקפה אלא של אופי. והבחור צריך לשקול אם מתאים לו אופי כזה או לא.