• לא ילבש

לא ילבש גבר מלבושי אישה

הרב רואי מרגלית

כ"ו סיון תשס"ג
שאלה
בעדות ספרד היה מנהג ללבוש ג’לביה. לא ברור לי מה ההבדל בין זה לבין חליפות נשים שזהות במראה (מכף רגל ועד ראש)? למה אין את האיסור של מלבושי אישה ?
תשובה
בארצות ערב יש מלבוש של גברים ויש מלבוש של נשים גם אם הוא באותה צורה, כיון שהוא היה מסוג שונה או צבע שונה מיוחד לגברים, כל אדם ידע להבחין אם מולו יש גבר או אשה ע"פ בגדו, ולכן אין בזה איסור של "לא ילבש" אם כך היה מנהגם, כמו שבתקופת התנ"ך הגברים היו הולכים עם שמלות אבל הן היו שונות והיה היכר בין מלבוש לגברים ונשים, והכל לפי המקום והזמן. גם המשנה במסכת שבת כותבת שבארצות ערב הנשים יוצאים רעולות ואין בזה בעיה של הוצאה מרשות לרשות, כי כך סדר המלבוש שם, אבל אשה במדינות אירופה לא תוכל לצאת עם זה בשבת, ותתחייב משום הוצאה בשבת. הרב רואי מרגלית.