• תערובת מאכלים

ברכה על מרק עם ירקות או קרוטונים

הרב יאיר וסרטיל

ז כסלו תשס"ח
שאלה
מה אמורים לברך על מרק בתוספת ירקות. או לחילופין מרק עם קרוטונים או שקדי מרק (ללא ירקות).
תשובה
מרק עם ירקות: בדרך כלל יש לברך בורא פרי האדמה על הירקות ולפטור בכך גם את מי המרק, אלא אם כן יש מעט מאוד ירקות והוא לא מעוניין בירקות מצד עצמם ואוכל אותם רק כדי ללפת את המרק, שאז יש לברך שהכל על מי המרק ולפטור בכך את הירקות. מרק עם שקדי מרק: אם הם בכמות חשובה וכוונתו גם עליהם, יברך בורא מיני מזונות ויפטור בכך גם את מי המרק, ואם הם בכמות מועטת, והם באים רק ללפת המרק, יברך שהכל על מי המרק ובורא מיני מזונות על שקדי המרק. מרק עם קרוטונים: ישנם שני סוגי קרוטונים, אפויים ומטוגנים. המטוגנים (בשמן עמוק) ברכתם בורא מיני מזונות, ודינם כדין שקדי מרק, והאפויים ברכתם המוציא וראוי לאוכלם בתוך סעודת פת.
הרב יאיר וסרטיל