• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הדלקת נרות בברכה במסיבת חנוכה

הרב שמואל הולשטיין

כ"ב כסלו תשס"ח
שאלה
יש לי שיתוק מוחין ויש לי חוג חברתי ואנחנו בעז"ה נקיים מסיבת חנוכה. אנחנו נדליק נרות ורוב הקבוצה הם לא דתיים . האם מותר להם לענות אמן למרות שאין להם כיפה? אם אני מברך בשבילם האם אני עושה עברה?
תשובה
אם אפשר כדאי להמליץ להם לכסות את ראשם, אולי כדאי להכין מראש כיפות, מנסיון אין התנגדות. אם הם בלי כיפות מותר להם לשמוע את הברכה ולענות אמן. מותר לך להדליק נרות עבורם, ונכון הוא להמתין עם ההדלקה עד שיבואו ורק אז להדליק. חנוכה שמח ומאיר.
הרב שמואל הולשטיין