• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

כיבוי נרות חנוכה תוך הזמן שקבעו חז"ל

הרה"ג דוב ליאור

י"א טבת תשס"ח
שאלה
האם מותר לכבות בידים את נרות החנוכה בתוך הזמן שקבעו חז"ל (היינו חצי שעה), מאחר ואדם זה ממהר או חושש מדליקה? האם אדם כזה מברך על ההדלקה, ואם ברך האם ברכתו לבטלה? האם גרע כוחו מהדליק בסמוך לרוח מצויה שעלולה לכבות הנר?
תשובה
בתוך הזמן זה בעיה, כי יש דיעה שזה הוקצה למצוותו. לאחר חצי שעה לפי הרי"ף, מותר לכתחילה לכבות. אמנם זה לא לכל השיטות, אך אם אתה לחוץ אתה יכול לסמוך על שיטה זו. אם אדם מתכנן לכבות בתוך החצי שעה, לא יכול לברך.