• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

חימום בתנור עם עוף לארוחה חלבית

הרה"ג דוב ליאור

ל שבט תשס"ח
שאלה
בכל יום שישי אני מכינה עוף לשבת בתנור במדף התחתון. האם מותר לי להכניס לתנור באותו זמן, כשהחום על 180 מעלות צלסיוס, ביגעל קפוא להפשרה על המדף העליון בתנור, אחרי ההפשרה אני אוכלת את הביגעל בארוחת צהריים חלבית, האם אני עושה דבר שאסור?
תשובה
אם יש שני תאים, לא נראה לי לחשוש עד כדי כך. אבל אם זה באותו תא, "ריחא מילתא"- הריח של העוף נקלט בלחמניה הזו, וכתוב שלכתחילה אין לאכול את זה עם חלבי. אמנם יש שיטות שמקילות בזה, אבל לכתחילה אין לאכול את זה. בארוחה חלבית אפשר לאכול את זה, אבל לא עם חמאה או גבינה.