• צורת התפילה

הנחת תפילין באוטובוס

הרב שלום אילוז

ח אדר א' תשס"ח
שאלה
בנוגע להנחת תפילין בצבא בכמה מצבים שאולי אתקל בהם כשאתגייס. אם אני צריך לקום מוקדם לנסוע באוטובוס לבסיס, האם מותר להניח בישיבה באוטובוס ולהתפלל כך את כל התפילה, כי יש סכנה אם אעמוד שאפול? בנוסף, אני ארגיש די מבוייש כיוון שאנשים יסתכלו עלי, איך אפשר להתמודד עם בעיה זאת?
תשובה
אם יש צורך בדבר להניח באוטובוס תוך כדי נסיעה מותר ואין כל בעיה עם זה, ומותר אפילו להתפלל בתוך האוטובוס בישיבה, אם יש צורך גדול בדבר, אבל ודאי שלכתחילה טוב לבקש מהמפקדים שיתנו זמן להתפלל בבוקר כמו שצריך.