• כלים והכשרתם

חימום מיקרוגל ללא כיסוי

הרב שלום אילוז

ד אדר א' תשס"ח
שאלה
אני גרה בבית מסורתי. בביתי משתמשים במיקרוגל לחימום אוכל בשרי וחלבי בלי כיסוי אחד מן הסוגים .האם האוכל שחומם במיקרוגל הוא טרף?
תשובה
מיקרוגל אינו מבשל כמו שאר מכשירי החימום, אלא מחמם את המולקולות. ולכן אינו יוצר זיעה מהמאכל. וזה הטעם שישנם הרבה פוסקים שאינם אוסרים שימוש במיקרוגל גם לבשר וגם לחלב (כמובן שאינם יחד), אפילו שאף אחד המהמאכלים אינו מכוסה. ולכן תשובתי אליך שאע"פ שודאי לכתחילה טוב יותר לבשל במיקרוגל כאשר המאכלים מכוסים, מ"מ בדיעבד המאכלים מותרים, אע"פ נתבשלו שלא ע"י כיסוי.