• חופה וקידושין

חתונה בחול המועד סוכות

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ט אדר א' תשס"ח
שאלה
אני ובן זוגי עומדים להתחתן. יש בכוונתנו לערוך חתונה דתית אורתודוכסית מצומצמת, בזמן המותר לחתונות. אך בגלל שיקולים כלכליים החלטנו לעשות את חגיגת החתונה בחול המועד סוכות (16 באוקטובר) ולערוך חופה רפורמית רק בשביל המסיבה ולא כתחליף לחתונה ברבנות. שאלתי היא האם אורחים דתיים המוזמנים לחתונה בחול המועד סוכות ימנעו מלהגיע? האם יש הבדל בין הדתיים, כאשר יש כאלו שיגיעו ויש כאלו שלא? מה המשמעות המדוייקת של תאריכים אלו? האם אסור לרקוד ולשמוח או אסור להשתתף באירוע מסוג זה? תודה!
תשובה
למה לכם לקלקל את החתונה שהיא אירוע גדול וחשוב בחיים. תעשו חתונה מצומצמת בזמן המותר כמו שאתם רוצים יום יומיים לפני סוכות. ואת המסיבה הגדולה תעשו בחול המועד סוכות, זה יהיה בתוך שבעת הימים לחתונה שעדין השמחה של החתונה האמיתית נמשכת. ואל תעשו טכס רפורמי מגוחך שאין בו ממש. שודאי ירחיק ויצער את הדתיים.