• שאלות כלליות

האם מברכים על עדשים "בורא פרי העץ"?

הרב שמואל הולשטיין

כ אדר א' תשס"ח
שאלה
חיפשתי השאלה במאגר ולא מצאתי, אז אולי זה אמור להיות מובן מאליו. באופן כללי מה שאני עושה כדי לדעת מה מברכים זה לחפש ברשת איך הם גדלים ואז לפי זה להחליט. לפי מה שהבנתי העדשים הם תרמילים של זרעים שגדלים על עץ, אז האם מכאן אני צודקת להסיק שמברכים עליהם "בורא פרי העץ" או שמא הם נכללים עם "בורא מיני מזונות" (כמו הדגנים, לפי מה שהבנתי)? וכאשר העדשים מבושלים לא לבדם אלא עם אורז (מג’דרה), האם "בורא מיני מזונות" או "שהכל"? סליחה אם שאלותי מעידות על בורות רבה, אני אכן בורה בנושאים אלה ומשתדלת ללמוד לבדי מתוך ספרות.
תשובה
אשריך שאת מתאמצת לחפש ולמצוא כיצד לברך את הבורא יתברך כדין ולהודות לו על הטוב שמשפיע עלינו. כדאי לרכוש חוברת המביאה את כל סוגי המאכלים ואיזה ברכה מברכים על כל אחד. על קטניות, ובכללם עדשים, מברכים "בורא פרי אדמה". אם הם מבושלים עם אורז הם בטלים לאורז ומברכים עליהם מזונות (כלומר מברכים על האורז ועליהם לא מברכים ברכה נוספת). הרב שמואל הולשטיין