• שבת ומועדים
  • קריאת המגילה

תפילת ערבית- פורים

הרה"ג דוב ליאור

י אדר ב' תשס"ח
שאלה
בעז"ה בשבוע הבא יחול חג הפורים, וכמו שנהוג מתפללים ערבית ישר עם צאת הכוכבים ומיד לאחריה קריאת מגילה. מה יעשה אדם שבדרך כלל מאריך בתפילתו וגם אם יקצר יש חשש שיתחילו את הקריאה לפני שסיים. האם עדיף שאותו אדם יתפלל לפני הזמן ביחידות (לאחר פלג המנחה) או אולי אחרי קריאת המגילה?
תשובה
חשוב שתשמע את קריאת המגילה בציבור, ולכן תקדים להתפלל ערבית קודם, ורק קריאת שמע תקרא אחר צאת הכוכבים (פעם נוספת). ערבית אפשר להתפלל מפלג המנחה, כשעה ורבע קודם צאת הכוכבים.