• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

מנהג לחוזר בתשובה

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אדר ב' תשס"ח
שאלה
אני חוזר בתשובה ואני אשכנזי משני הצדדים של הוריי מבית חילוני התחלתי לחזור בתשובה ביחד עם חברים שהם ספרדים וכיום אני נוהג כמנהגם. האם יש עם זה בעיה מטעם לא תיטוש תורת אמך או שמשום שלא היה לי מנהג לפני אני יכול לנהוג כך? אודה לכם על תשובה בהקדם תודה מראש.
תשובה
יש להבחין בין מנהגים כלל עדתיים, שהם מחייבים גם את מי שהוריו לא נהגו אותם ודינם כמו מנהג כל ישראל, לבין מנהגים מקומיים או משפחתיים, שאם הוריו לא נהגו אותם הוא אינו חייב בהם. מותר להחמיר או לאמץ מנהגים של עדה אחרת אם אינם עומדים בסתירה למנהג המחייב.