• תהלים ותפילות אישיות

אישתי לעתיד

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ג אדר ב' תשס"ח
שאלה
אני בן 17 ויש לי חברה שאני ממש ממש אוהב. אנחנו החלטנו שנפרדים בפסח לצמיתות (אנחנו גרים באותו ישוב אבל חוץ מזה נפסיק את הקשר לגמרי). ובגיל החתונה אם נרצה ויראה לנו מתאים נחדש את הקשר. אני ממש ממש ממש רוצה להתחתן איתה ומפחד שזה לא יקרה. אני מבקש מה’ לעיתים קרובים בקשה כזאת: "אנחנו עושים את רצון ה’ בכך שאנחנו נפרדים אז בבקשה ממנו שיעשה את רצוננו בכך שנתחתן". האם לפי דעתך ראוי לבקש בקשה כזאת (היא תואמת את המשנה באבות-"עשה רצונו כרצונך כדי שיעשה רצונך כרצונו")? והאם אפשר שתתן לי תפילה שאותה אוכל להתפלל על מנת שנתחתן? תודה רבה. זה ממש חשוב לי.
תשובה
שלום צדיק שלי: מעבר לתפילה שלך נראה לי שהמעשה שאתה עושה הוא זה שיזכה אותך במה שראוי לך. על אישה אנו מתפללים לא רק סמוך לשעת הזיווג אלא שנים רבות לפני כן. אולם לא כדאי שתתרכז בתפלה זו. תפלה זו גורמת לך התרגשות מדבר שעתה אינך צריך להיות מרוגש כלפיו. בעיקר הייתי רוצה שתחליטו בינכם שכשיגיע הזמן אתם לא פונים למישהו אחר לפני שאתם בודקים מה שביניכם. תלמדו את נתיב האמונה במהר"ל מפראג לפני שאתם נפרדים ובודאי שהכל יהיה בסדר. אני מציע שתתפלל פעם בחודש בכל ערב ראש חודש על זיווג ואישה הטובה לך. תדגיש את ענין שאתה תרגיש שהיא טובה לך. מעבר לכך תנסה לבנות את עצמך בהשקעה גדולה באישיות שלך. ואז בבוא העת תזכה למה שראוי לך. אין צורך בעוד תפילות מיוחדות. עשה חיל בן חיל.