• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

משחת שיניים בפסח

הרה"ג דוב ליאור

ט"ו אייר תשס"ח
שאלה
האם משחת שיניים שאין עליה כשרות לפסח צריכים לבערה, ואם לא, האם מותר להשתמש בה לאחר הפסח?
תשובה
ברור שמותר להשתמש אחר הפסח, שהרי משחת שיניים זה לא חמץ בדרך כלל. לעניות דעתי, אפילו משחת שיניים בלי הכשר, יהיה מותר להשתמש בה בפסח. אפילו אם נניח שיש בזה מרכיב של חמץ (למרות שאני חושב שאין), זה לא דבר שראוי לאכילה, ולכן לא נקרא שנהנה מן החמץ. אלא שישראל קדושים נהגו להקפיד שיהיה הכשר, אך לא צריך לחשוש עד כדי כך.