• לפני התפילה

לימוד תורה ושתיית קפה קודם התפילה

הרה"ג דוב ליאור

י"ז אייר תשס"ח
שאלה
1. האם כשאני מגדיר זמן ללימוד תורה, האם יש עדיפות שהלימוד יעשה לאחר תפילת שחרית מאשר לפניה? (אין הכוונה מיד לאחר התפילה אלא ללמוד לאחר שכבר התפללתי) 2. כשאני בחופש, כדי לייעל את לימוד התורה אני קם בשעה הרגילה שהייתי רגיל לקום אולם אני דוחה את התפילה למניין המאוחר יותר (כי ברגע שכבר התפללתי יש אפשרות לעסוק בעוד דברים ורוב בני הבית ישנים לכן אני מעדיף ללמוד לפני התפילה כי יש הרבה דברים שאי אפשר לעשות לפני תפילה והלימוד יהיה טוב יותר). האם מותר לי לשתות קפה קודם התפילה כדי ללמוד (מכל מיני סיבות זה עוזר) על אף שזה לא ל"צורך התפילה", ושבאמת באותה שעה אני כן יכול להתפלל רק דחיתי את התפילה בגלל הלימוד?
תשובה
1. זה תלוי מתי הראש שלך יותר צלול. אין בזה כללים. 2. מותר, ערוך השולחן אומר שבזמננו יהיה מותר גם להמתיק את הקפה. זה לא דרך גאווה ויהירות.