- הלכה
- עופות
הדרכה כיצד יש להתנהג עם לבבות עוף
שאלה
כיצד יש להשתמש עם לבבות עוף שברצוני לצלות על גריל פחמים. האם יש לפתוח את הלבבות, האם יש חובה לשטוף אותם?
האם מותר לחתוך אותם על קרש חיתוך ובעזרת סכין המשמש לדברים נוספים או שהם זקוקים להכשרה לאחר השימוש?
האם יש דברים נוספים שעליי להקפיד עליהם?
יש לציין שאני ספרדי
תשובה
יש לקורעו לפני צלייתו, כדי שיצא דמו. לספרדים לאחר שקרעו יכול לצלותו ולאשכנזים צריך למלחו קצת בכדי מליחה לצלי.
אפשר לחותכם קודם הצליה בסכין בשרית רגילה ולהדיחה לאחר מכן.
בפוסקים מובא שיש שנזהרו שלא לאכול לבבות בעלי חיים.
הרב חיים כ"ץ
היתר להיות צמחוני
הרב חיים שריבר | י"ז מרחשון תשע"ה

כשרות הפסיון
מכון התורה והארץ | י אלול תשע"א

שתי וערב בכבד עוף
הרב דוד חי הכהן | ל סיון תשס"ג

כשרות בשר של קצב גוי
הרה"ג דוב ליאור | כ"ח ניסן תשס"ח

רבנים שונים

אני רוצה להאמין "על באמת"
י סיון תשס"ב

בעיות צניעות בהדרכה
כ"ה שבט תשס"ב

לימוד תורה בגיל צעיר
כ"ח אדר תשס"ב

נחמה להורים שכולים
י"ז תמוז תשס"ב

עליה לקבר בניסן
הרב עזריה אריאל | כ"ג אדר ב' תשע"ד

טחינה האם אסורה בגזרת קטניות
הרה"ג דוב ליאור | י"ד ניסן תשע"א

הכשרת כלי זכוכית לפסח
הרב עזריה אריאל |

זמן אכילת ביצה זכר לקרבן חגיגה בליל הסדר
הרה"ג דוב ליאור | י"ב ניסן תשס"ו

מנהגי יהודי גרמניה
הרה"ג יעקב אריאל | ד ניסן תשפ"ג
חימום סיר בשבת
הרב בנימין במברגר | ה ניסן תשפ"ג

אוכל לדגים
הרה"ג יעקב אריאל | ד ניסן תשפ"ג
